tartutulevaisuuteen

ARKI TOIMIMAAN

Apua arkeen ja elämään

twitterinstagramfacebook

arki

Vammautuminen tai sairastuminen muuttaa ainakin aluksi monia elämänalueita elämässäsi. Palaaminen arkeen ja elämän rytmittyminen ovat sinulle kuntoutumisen kannalta tärkeitä asioita. Arkea kannattaa suunnitella huolellisesti ja huomioida siinä sinun omat toiveesi. Suunnittelussa tarvitset usein monen ammattilaisen mukana oloa. Kuntoutumista ja arjessa pärjäämistä mietitään yleensä yhteistyössä perheen, sairaalan työntekijöiden ja oman kunnan vammaispalvelun kanssa. 

 

Asumisessa lähtökohtana  on, että sinulla on tarpeitasi vastaava asunto. Oikean asumismuodon löytyminen voi vaatia selvittelyä pitkäänkin.  Asunto voi olla yksittäinen vuokra- tai omistusasunto. Asunto voi olla myös osa asuntoryhmää tai palvelutaloa. Muista, että minkään ratkaisun ei tarvitse olla ikuinen, vaan esimerkiksi alkutaipaleella voit tarvita enemmän apua ja asua palveluasumisen piirissä. Myöhemmin itsenäinen asuminen voi sujua joko henkilökohtaisen avun turvin tai ihan itse. 

Kuntoutus ja kuntoutuminen sanat ovat varmasti tulleet tutuksi sairastumisesi tai vammautumisesi jälkeen.  Kuntoutuksella tarkoitetaan toimintaa, joka auttaa sinua selviytymään mahdollisimman itsenäisesti omassa arjessa ja elämään mahdollisimman omannäköistä elämää. Kuntoutus voi olla palveluita tai ohjausta, joka toteutuu ammattilaisten toimesta yhteistyössä sinun ja läheistesi kanssa. 

Lue lisää aiheesta arki

Linkkejä tänne!

Kysy lisää

Form by ChronoForms - ChronoEngine.com