tartutulevaisuuteen

KOULUTUS & TYÖ

Vaihtoehdot koulutukseen ja työhön

twitterinstagramfacebook

Usein keinot oman oppimisen tehostamiseen ovat helppoja. Tällä sivulla on erilaisia vinkkejä nuorilta, jotka ovat löytäneet oman keinonsa oppimiseen. 

Oletko miettinyt miten asiat jäävät parhaiten mieleesi: 

 • katselemalla (esim. videot, leffat, kirjan aukeaman kuvat, valokuvat?)
 • kuuntelemalla (esim. kuultu juttu, laulujen sanat, radiosta kuultu asia jne.) 
 • kokemalla tai liikkumalla (esim. tunnelma jossakin tilanteessa, kosketus, liike jne.)

Miten juuri sinä opit parhaiten?

10 vinkkiä pänttäämiseen

1. Mindmap

 • Otsikko, pääasiat

2. Hyödynnä nettiä

3. Lue ääneen ja nauhoita kännykkään

 • myös pelkkä ääneen lukeminen parantaa keskittymistä
 • äänityksiä voi kuunnella vaikka bussissa tai värittää samalla (omaan ääneen tottuu kyllä)!

4. Laita muistiinpanot seinälle näkyvälle paikalle

 • vessaan, jääkaapin oveen...

5. Hypistele!

 • stressipallo, klemmari, sinitarra...

6. Askartele kortteja

 • toiselle puolelle esim. sana ja toiselle puolelle sen selitys
 • selaa korttipakkaa läpi kunnes osaat kaikki termit!

7. Tee kysymyksiä

 • Kertaa vastaamalla kysymyksiin, kysy vuorotellen kaverin kanssa jne.

8. Tee check-list

 • Listaa tehtävät ja viivaa yli. Voit luokitella vaikkapa kiireellisyyden perusteella esim. tänään, tällä viikolla, tässä kuussa.

9. Pomodoro-tekniikka (=tomaattitekniikka)

 • erillinen ohje

10. Koodaa teksti

 • ! = tärkeää
 • + = uusi asia minulle
 • J = yllättävää, kiinnostavaa
 • ? = en ihan ymmärrä, täytyy selvittää
 • ?? = en tajua yhtään
 • Keksi itse lisää symboleja!

 tomaatit

Pomodoro-tekniikka (= tomaattitekniikka)

Pomodoro on italiaa ja tarkoittaa tomaattia. Pomodoro-tekniikka on ajanhallintamenetelmä, joka on saanut nimensä tomaatin muotoisesta munakellosta.

Tomaattitekniikka on yksinkertainen:

1. Säädä ajastimeen (älypuhelimeen, munakelloon ym.) esimerkiksi 20 minuuttia. Voit päättää ajan itse.

2. Työskentele keskittyneesti ja ilman keskeytyksiä, kunnes aika loppuu.

3. Kirjoita muistiin, mitä opit. Tai mitä kysymyksiä asia herätti.

4. Pidä 5 minuutin tauko.

Olet tehnyt nyt yhden tomaatin.

5. Tee vielä kaksi tai kolme tomaattia.

6. Kun olet tehnyt riittävästi tomaatteja, pidä pidempi tauko (esimerkiksi 15-30 minuuttia).

7. Palkitse itsesi ja tee jotain kivaa.

Voit itse päättää tomaattiesi määrän. Joskus yksikin tomaatti voi riittää hyviin tuloksiin.

 Kuvat:Pixabay

Tällä videolla anskutintti kertoo omat vinkkinsä kieleten opiskeluun: 

Lue lisää aiheesta koulutus ja työ

Kunkoululoppuu.fi

Kun koululoppuu.fi -sivustoa ylläpitää Taloudellinen tiedotustoimisto TAT. Sivustolla on tietoa harjoittelusta, koulutusaloista ja työelämästä. Lisäksi voit selvittää omia kiinnostuksen kohteita ja soveltuvia aloja duunikoneen avulla.

www.kunkoululoppuu.fi

kunkoululoppuufi

 

Opintopolku-portaali

Opintopolku-portaalia ylläpitää Opetushallitus. Suomalaiset oppilaitokset ja korkeakoulut ylläpitävät Opintopolussa omien koulutustensa tietoja. Opintopolku.fi-palvelussa voit tutustua eri aloihin ja tutkintoihin, saada tietoa opinnoista ja koulutuksista, hakea koulutukseen. Lisäksi voit katsoa videoita ja lukea tarinoita opiskelijoiden omista kokemuksista.

www.opintopolku.fi

opintopolkufi

 

Ammattiosaaja.fi

Ammattiosaaja.fissä pääset kurkistamaan opiskelijoiden ja ammattilaisten arkeen. Eri ammattien edustajat kertovat omista valinnoistaan ja urapoluistaan.

www.ammattiosaaja.fi

ammattiosaajafi

 

Oppisopimuskoulutus

Oppisopimuskoulutus on määräaikaiseen työsuhteeseen perustuvaa ammatillista koulutusta, jota täydennetään ammattioppilaitoksissa tai aikuiskoulutuskeskuksissa järjestettävillä tietopuolisilla kursseilla. Oppisopimuskoulutuksella voi opiskella pääasiassa samoihin ammatillisiin perustutkintoihin, ammattitutkintoihin ja erikoisammattitutkintoihin kuin oppilaitosmuotoisessa koulutuksessa.

www.oppisopimus.net

Kysy lisää

Warning: Creating default object from empty value in /home/u43068/public_html/tartutulevaisuuteen/libraries/cegcore2/libs/helper.php on line 22 Warning: Creating default object from empty value in /home/u43068/public_html/tartutulevaisuuteen/libraries/cegcore2/libs/helper.php on line 22 Warning: Creating default object from empty value in /home/u43068/public_html/tartutulevaisuuteen/libraries/cegcore2/libs/helper.php on line 22 Warning: Creating default object from empty value in /home/u43068/public_html/tartutulevaisuuteen/libraries/cegcore2/libs/helper.php on line 22
Warning: Creating default object from empty value in /home/u43068/public_html/tartutulevaisuuteen/libraries/cegcore2/libs/helper.php on line 22 Warning: Creating default object from empty value in /home/u43068/public_html/tartutulevaisuuteen/libraries/cegcore2/libs/helper.php on line 22 Warning: Creating default object from empty value in /home/u43068/public_html/tartutulevaisuuteen/libraries/cegcore2/libs/helper.php on line 22 Warning: Creating default object from empty value in /home/u43068/public_html/tartutulevaisuuteen/libraries/cegcore2/libs/helper.php on line 22 Warning: Creating default object from empty value in /home/u43068/public_html/tartutulevaisuuteen/libraries/cegcore2/libs/helper.php on line 22 Warning: Creating default object from empty value in /home/u43068/public_html/tartutulevaisuuteen/libraries/cegcore2/libs/helper.php on line 22 Warning: Creating default object from empty value in /home/u43068/public_html/tartutulevaisuuteen/libraries/cegcore2/libs/helper.php on line 22 Warning: Creating default object from empty value in /home/u43068/public_html/tartutulevaisuuteen/libraries/cegcore2/libs/helper.php on line 22 Warning: Creating default object from empty value in /home/u43068/public_html/tartutulevaisuuteen/libraries/cegcore2/libs/helper.php on line 22 Warning: Creating default object from empty value in /home/u43068/public_html/tartutulevaisuuteen/libraries/cegcore2/libs/helper.php on line 22 Warning: Creating default object from empty value in /home/u43068/public_html/tartutulevaisuuteen/libraries/cegcore2/libs/helper.php on line 22 Warning: Creating default object from empty value in /home/u43068/public_html/tartutulevaisuuteen/libraries/cegcore2/libs/helper.php on line 22
Form by ChronoForms - ChronoEngine.com