tartutulevaisuuteen

VAPAA-AIKA

Harrastukset, perhe ja ystävät

twitterinstagramfacebook

vapaa aika

Tapaturman tai sairastumisen jälkeen tarvitset paljon tukea läheisiltä ihmisiltäsi. Tärkeää on, että saat tietoa tilanteestasi sopivalla tavalla ja puhumista ei kannata vältellä. Perheissä on kuitenkin erilaisia tapoja käsitellä asioita. Muuttunut tilanne tulee äkillisesti eteen kaikille.

Ystävät  antavat arjessa konkreettista apua ja auttavat jaksamaan, kun oma tilanne tuntuu ylivoimaiselta. Kavereille olisi hyvä kertoa tilanteesta mahdollisimman avoimesti ja mahdollisuuksien mukaan ottaa heitä mukaan jo hoito- ja kuntoutusvaiheessa. Kaverit ja sisarukset pitävät sinua kiinni arjessa ja ihan tavallisissa asioissa. Yksikin hyvä ystävyyssuhde on hyvin tärkeä ja kannattelee sinua eteenpäin.

Vertaistuki on rinnalla kulkemista, kokemusten vaihtamista sekä ymmärryksen jakamista toisten samankaltaisessa elämäntilanteessa olevien kanssa.Vertaistuki voi toteutua tapaamisena vertaisen kanssa ohjatusti, perhetapaamisissa tai esimerkiksi TATU-chat ryhmissä. Vertaisuutta voi kokea myös tutustumalla vertaistarinoihin esimerkiksi tartutulevaisuuteen.fi -portaalissa ja lehdissä.

Sairastumisen tai vammautumisen jälkeen voi olla, että sinulla on paljonkin vapaa-aikaa. Jos jouduit luopumaan tutusta, paljon aikaa vieneestä harrastuksesta tai opiskelusta, saatat olla kotosalla pitkiäkin aikoja. Kuntoutumisen lisäksi on tärkeää, että sinulla on aikaa vapaa-ajan viettämiselle sopivassa suhteessa. Myös tehokas opiskelu ja oppiminen vaativat ehkä nyt enemmän lepoa ja rentoutumista.

Tee vapaa-ajalla  asioita, joista nautit ja saat itsellesi hyvän olon. Vapaa-aikaan voi kuulua yksinoloa, kavereiden tapaamista, liikuntaa tai ihan vaan oleilua. 

Lue lisää aiheesta vapaa-aika

 TATU-chat osoitteessa www.tukinet.net 

tatu v3 ban 300px 301214

 

TATU-chat on verkossa tapahtuvaa vertaistukea. TATU-chat on tauolla alkukevään 2020. Ota yhteyttä, jos kiinnostuit marjo.juuti-tavi(at)tatury.fi.

Kysy lisää

Warning: Creating default object from empty value in /home/u43068/public_html/tartutulevaisuuteen/libraries/cegcore2/libs/helper.php on line 22 Warning: Creating default object from empty value in /home/u43068/public_html/tartutulevaisuuteen/libraries/cegcore2/libs/helper.php on line 22 Warning: Creating default object from empty value in /home/u43068/public_html/tartutulevaisuuteen/libraries/cegcore2/libs/helper.php on line 22 Warning: Creating default object from empty value in /home/u43068/public_html/tartutulevaisuuteen/libraries/cegcore2/libs/helper.php on line 22
Warning: Creating default object from empty value in /home/u43068/public_html/tartutulevaisuuteen/libraries/cegcore2/libs/helper.php on line 22 Warning: Creating default object from empty value in /home/u43068/public_html/tartutulevaisuuteen/libraries/cegcore2/libs/helper.php on line 22 Warning: Creating default object from empty value in /home/u43068/public_html/tartutulevaisuuteen/libraries/cegcore2/libs/helper.php on line 22 Warning: Creating default object from empty value in /home/u43068/public_html/tartutulevaisuuteen/libraries/cegcore2/libs/helper.php on line 22 Warning: Creating default object from empty value in /home/u43068/public_html/tartutulevaisuuteen/libraries/cegcore2/libs/helper.php on line 22 Warning: Creating default object from empty value in /home/u43068/public_html/tartutulevaisuuteen/libraries/cegcore2/libs/helper.php on line 22 Warning: Creating default object from empty value in /home/u43068/public_html/tartutulevaisuuteen/libraries/cegcore2/libs/helper.php on line 22 Warning: Creating default object from empty value in /home/u43068/public_html/tartutulevaisuuteen/libraries/cegcore2/libs/helper.php on line 22 Warning: Creating default object from empty value in /home/u43068/public_html/tartutulevaisuuteen/libraries/cegcore2/libs/helper.php on line 22 Warning: Creating default object from empty value in /home/u43068/public_html/tartutulevaisuuteen/libraries/cegcore2/libs/helper.php on line 22 Warning: Creating default object from empty value in /home/u43068/public_html/tartutulevaisuuteen/libraries/cegcore2/libs/helper.php on line 22 Warning: Creating default object from empty value in /home/u43068/public_html/tartutulevaisuuteen/libraries/cegcore2/libs/helper.php on line 22
Form by ChronoForms - ChronoEngine.com