tartutulevaisuuteen

MUN ELÄMÄ

Näkökulmaa, toivoa ja tsemppiä

twitterinstagramfacebook

Mun elämä -osuudessa nuorena tapaturmaisesti vammautuneet kertovat oman tarinansa. Tarinat voivat toimia vertaistukena antamassa näkökulmaa ja toivoa selviytymiseen. Niistä voi myös löytyä vinkkejä siitä, miten joku on löytänyt apua tai tsemppiä oman tien raivaamiseen.

sydän 560x200

Koulumatkalla sattunut liikenneonnettomuus muutti pysyvästi floristin ammatista haaveilleen tytön elämän. Lauraa pelotti aluksi pyörätuolissa kouluun ja vieraiden ihmisten pariin palaaminen, mutta hän pian huomasi olevansa yksi muiden joukossa ja tekevänsä samoja asioita kuin muutkin – omalla tavallaan ja tahdillaan. Täysillä arjesta nauttiva Laura harrastaa matkustamista ja haaveilee perheen perustamisesta.

ratakset 560x200

Sami vammautui 14-vuotiaana vakavasti mopo-onnettomuudessa. Koulunkäynti omassa lähikoulussa katkesi kuntoutuksen ajaksi, mutta sinnikkyydellä ja ammattilaisten tuella Sami onnistui lopulta palaamaan entiseen kouluunsa. Nyt samassa tilanteessa oleville nuorille hän haluaa sanoa: Huonoina hetkinä kannattaa koittaa ajatella jotakin positiivista, se vie eteenpäin.

jasmine 560x200
 
Vahva elämänhalu ja positiivinen asenne voivat auttaa selviämään pohjattoman raskailta tuntuvista menetyksistä. Jasmine menetti lukioikäisenä liikenneonnettomuudessa parhaan ystävänsä ja vammautui itse vakavasti. Silti hän jaksoi vaikeimpinakin hetkinä, kipujen ja ikävän keskellä, olla onnellinen siitä, että on elossa.

salilla 560x200

Liikenneonnettumuus on elämän kolhu, mutta senkin jälkeen on elämää! Näin vakuuttaa Jouni, joka sai nuorena aikuisena vaikean aivovamman liikenneonnettomuudessa. Oman tilanteen hyväksyminen oli hänelle pitkään vaikeaa ja hän olisi kaivannut vertaistukea jo aikaisemmassa vaiheessa kuntoutumista. Nyt Jouni auttaa muita aivovamman saaneita ja toimii opiskelijoiden kokemuskouluttajana.

laiturilla 560x200
 
Ninni tietää, että tuen saaminen voi olla vaikeaa kun vamma ei näy päällepäin. Kolmasluokkalainen Ninni palasi jo kuukausi onnettomuuden jälkeen vanhaan luokkaansa ulkoisesti tutunnäköisenä, mutta hän oli silti muuttunut. Aikaisemmin rauhallisesta tytöstä oli tullut herkkä ja impulsiivinen. Aivovamma teki myös opetukseen keskittymisestä vaikeaa. Itse hän sai tukea TATUn kursseilta ja hän toimii nyt vertaistukena toisille nuorille.
 

life is good

Everything happens for a reason! Judith pääsi unelma-ammatiin ja työskentelee tänään kosmetologina. Onnettomuudesta ovat jäljellä ajoittaiset päänsäryt, mutta niiden kanssa hän on oppinut elämään. Vaikka välillä on ollut rankempia hetkiä, hän ei halunnut luovuttaa. Jokainen kuntoutuu omalla tavalla ja omalla ajallaan. Tällä hetkellä elämä hymyilee. 

Haluatko jakaa oman tarinasi?

Kysy lisää

Warning: Creating default object from empty value in /home/u43068/public_html/tartutulevaisuuteen/libraries/cegcore2/libs/helper.php on line 22 Warning: Creating default object from empty value in /home/u43068/public_html/tartutulevaisuuteen/libraries/cegcore2/libs/helper.php on line 22 Warning: Creating default object from empty value in /home/u43068/public_html/tartutulevaisuuteen/libraries/cegcore2/libs/helper.php on line 22 Warning: Creating default object from empty value in /home/u43068/public_html/tartutulevaisuuteen/libraries/cegcore2/libs/helper.php on line 22
Warning: Creating default object from empty value in /home/u43068/public_html/tartutulevaisuuteen/libraries/cegcore2/libs/helper.php on line 22 Warning: Creating default object from empty value in /home/u43068/public_html/tartutulevaisuuteen/libraries/cegcore2/libs/helper.php on line 22 Warning: Creating default object from empty value in /home/u43068/public_html/tartutulevaisuuteen/libraries/cegcore2/libs/helper.php on line 22 Warning: Creating default object from empty value in /home/u43068/public_html/tartutulevaisuuteen/libraries/cegcore2/libs/helper.php on line 22 Warning: Creating default object from empty value in /home/u43068/public_html/tartutulevaisuuteen/libraries/cegcore2/libs/helper.php on line 22 Warning: Creating default object from empty value in /home/u43068/public_html/tartutulevaisuuteen/libraries/cegcore2/libs/helper.php on line 22 Warning: Creating default object from empty value in /home/u43068/public_html/tartutulevaisuuteen/libraries/cegcore2/libs/helper.php on line 22 Warning: Creating default object from empty value in /home/u43068/public_html/tartutulevaisuuteen/libraries/cegcore2/libs/helper.php on line 22 Warning: Creating default object from empty value in /home/u43068/public_html/tartutulevaisuuteen/libraries/cegcore2/libs/helper.php on line 22 Warning: Creating default object from empty value in /home/u43068/public_html/tartutulevaisuuteen/libraries/cegcore2/libs/helper.php on line 22 Warning: Creating default object from empty value in /home/u43068/public_html/tartutulevaisuuteen/libraries/cegcore2/libs/helper.php on line 22 Warning: Creating default object from empty value in /home/u43068/public_html/tartutulevaisuuteen/libraries/cegcore2/libs/helper.php on line 22
Form by ChronoForms - ChronoEngine.com